Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Известни личности основават консервативно-патриотичен кръг

Политика

Известни личности основават консервативно-патриотичен кръг

Снимка:

„Готови сме на твърди действия срещу подмяната!“, обявиха инициаторите

„Демокрацията е в опасност, държавата е в плен на подмяната, накърнено е достойнството на българската нация, опростачването и чалгаризацията доминират в политическата култура. На карта е поставен европейският път на развитие на България, реанимират се мракобесни практики от времето на комунизма. Безпардонно и по болшевишки се пипат изборното законодателство и фундаментите на Конституцията, правят се опити за подчинение и унижение на съдебната власт в полза на синекурните интереси на определени партийни централи. Информационната среда е превзета от фалшиви новини, тиражирани от анонимни сайтове и тролски армии в социалните мрежи.“

Около тези тревожни констатации се обединиха граждани, преподаватели, политолози, социолози, учени, спортисти, юристи, издатели и журналисти на дискусия в базата на националния отбор по футбол в Бояна. Те прегърнаха идеята, че в ситуацията на институционален хаос, агресивна хибридна война, натрапване на чужди ценностни модели и криворазбран „глобализъм” повече отвсякога е нужно да звучи трезвият и мъдър глас на интелигентните хора.

„На образованите, знаещи и можещи патриоти, неопетнени досега с политиката и държавните постове“, казват те. Сред присъствалите бяха Станислав Недков – Стъки, издателите Недялко Недялков и Юлий Москов, режисьорът и фотограф Виктор Димчев, Боян Чуков, шефката на Съюза на репресираните от комунизма Лиляна Друмева, адвокат доц. Цвета Маркова, журналистите Светослав Костов, Стефан Ташев, Владимир Зарков, председателят на национално движение „Хан Кубрат” Веселин Костов.

Конституционалистът д-р Борислав Цеков също подкрепя категорично кръга и се включва в него, като смята, че е крайно време да има кой да сочи правилния път и да се съпротивлява срещу подмяната, съобщава ПИК.

Участниците недвусмислено обявиха, че са готови на решителни стъпки за опазване на нормалността, реда и закона, разделението на властите, социалния мир, изконнобългарския и християнски морал, като се съгласиха да учредят консервативно-патриотично движение, което да привлече широк кръг единомишленици сред родната общественост. И да им предложи идейна алтернатива. Конкретните намерения на новата гражданска инициатива ще бъдат обявени в най-скоро време.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още