Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов в тежка конспирация: Мерките срещу COVID-19 били наложени заради него

Политика

Костадинов в тежка конспирация: Мерките срещу COVID-19 били наложени заради него

Снимка:

Властта извади последния си коз, написа разследваният лидер на „Възраждане“

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов заподозря тежка държавна конспирация в противоепидемичните мерки. Вчера изтече срокът на извънредното положение, а мерките срещу разпространението на коронавируса бяха гарантирани чрез обявяване на извънредната епидемична обстановка.

Константинов смята, че това действие на държавата е продиктувано от нуждата той да бъде спрян. „Снощи властта извади последния си коз - удължи извънредните мерки с още един месец“, написа Костадинов в профила си във Фейсбук. Причината за конспирацията според него е готвеният за днес протест. „До този момент все още нямаме официална забрана от МВР на нашата акция. Нещо повече - вчера в 14 ч. организаторите в София бяха на задължителния в подобни случаи инструктаж за сигурност в СДВР“, пише той и допълва:“Не ме уплашиха, не ме пречупиха, не ме отказаха!“

Заговор Константинов видя и в разследванията на NOVA телевизия, които пък от своя страна станаха повод за самосезиране на прокуратурата. Прокуратурата ще разследва председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов за това дали е присвоил партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, е образувано от Окръжната прокуратура във Варна. Ще бъдат проверени изнесените в разследването на NOVA телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.  

 


Коментари (2)

Иво От ссср/русия какво може да научи освен думата 'конспирация'!Не само този е все невинен, има и още други от котилото бкп които са все невинни, цялата бсп, да България, дсб, зелените/червени, движение 21 на др.т.дончева, н.бареков,абв, дпс и др.са ""'най-невинните"' в България!Пиша имена на хора и партии с малки имена ей така!
14.05.2020 12:36 / Отговор
Чочко Копейкин,приключвай "митинга" защото на Марешки му писна да те чака до ЦДНА,искал да ти разкаже варненски спомени.
14.05.2020 13:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още