Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Най-възрастният социалист в старозагорско: Хората на Нинова действаха като ликвидационен съвет в Казанлък

Политика

Най-възрастният социалист в старозагорско: Хората на Нинова действаха като ликвидационен съвет в Казанлък

Най-възрастният социалист в старозагорско: Хората на Нинова действаха като ликвидационен съвет в Казанлък - Tribune.bg
Снимка:

Заради нея и Стойнев БСП няма да спечели изборите в Казанлък

Хората на Корнелия Нинова в Казанлък действаха като ликвидационен съвет. Това заявява в телевизионно интервю 81-годишният Георги Захариев, който посвещава 63 години от живота си на партията. Бил е депутат в 37-то Народно събрание, бивш лидер на БСП в Казанлък. Днес той е убеден, че партийната организация в общината е разбита и не може да спечели нито парламентарни, нито кметските избори.

Според Захариев цялата вина за тази скандална ситуация носят Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев, пише faktor.bg. Заради интриги те са накарали младия и перспективен общински лидер Николай Терзиев да си хвърли оставката, след което са организирали извънредна общинска конференция, която да излъчи ново ръководство.

Лично по указание на Корнелия Нинова беше назначена от „Позитано” работна група, с ръководител Деница Златева, която да подготви уж конференцията. Никъде в Устава на партията такива групи не съществуват, обяснява Захариев.

По думите му хората на Нинова са иззели печата на организацията, заключили кабинетите и тръгнали по първичните организации да манипулират хората. Но са срещнали съпротива на социалистите в Казанлък.

50 социалисти изпратиха протест до Нинова срещу тази група, но от „Позитано” ледено мълчание, високомерие, това е демонстрация на еднолично ръководство в БСП, смята Захариев.

Работната група оказа силен натиск над партийните организации - имаше дописване на протоколи, фалшфикации, назначаване на делегати за конференцията. Избраха лидер и ново ръководство, но за голяма част от социалистите те са нелегитмни, не ги признаваме. Нинова и Стойнев нанесоха тежки рани на организацията и днес тя е неспособна да печели избори, казва старият социалист.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати