Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Овчаров съсипал Нинова на пленума: Властта не се търкаля по улицата, имаме ли сили в това състояние?

Политика

Овчаров съсипал Нинова на пленума: Властта не се търкаля по улицата, имаме ли сили в това състояние?

Овчаров съсипал Нинова на пленума: Властта не се търкаля по улицата, имаме ли сили в това състояние? - Tribune.bg
Снимка:

„С разчистване на сметки само ставаме по-слаби“, казал бившият министър на някогашната си заместничка

„Властта не се търкаля по улицата. Тя се взема. И аз се питам дали имаме сили да я вземем в това състояние“. С тези остри слова бившият ексшеф на социалистите Румен Овчаров нападнал Корнелия Нинова по време на неделния пленум на партията, съобщава „24 часа“.

Освен вече низвергнат партиец и „опозиционер“, Овчаров е и бивш министър с икономически ресор, на когото Нинова някога беше заместничка.

Овчаров буквално взел микрофона по време на най-спорната точка от пленума – съдбата на партийния вестник „Дума“. Той заявил в лицето на Нинова, че според него изборът на Йордан Мичев за главен редактор на вестника бил на „грешен човек, в грешно време и на грешно място“.

Изборът бил в грешен момент, защото Бойко Борисов се тресял, а „Дума“ пишела статии за конопа (ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„Новия никой не го познава, не е известен, нищо не е направил за БСП, нито за вестника. Не приемам, че човек, който нищо видимо не е направил, изведнъж ще стане можещ. Роденият да пълзи няма да полети“, казал Овчаров. Той разкритикувал персонално Мичев, че си е позволил да дава оценки, коментирайки самия него, че „е минало“.

Политикът критикувал и Нинова, че в отговора си на позицията на 50-те е сложила в едно изречение олигарси и левичари и обяснил, че писмото им е диагноза за състоянието на партията. „С разчистване на сметки само ставаме по-слаби“, предупредил той.

Овчаров изброил и три качества, които пречат на партията: агресивното невежество, омразата и самодостатъчността. Според него е нужна консолидация, защото Нинова станала председател на най-разединената партия. Затова задачата ѝ била сега да я консолидира.

„Румен е мъдър, но моля да не си правим лични квалификации“, отвърнала Нинова.

Източник: 24 часа


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети