Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Овчаров съсипал Нинова на пленума: Властта не се търкаля по улицата, имаме ли сили в това състояние?

Политика

Овчаров съсипал Нинова на пленума: Властта не се търкаля по улицата, имаме ли сили в това състояние?

Снимка:

„С разчистване на сметки само ставаме по-слаби“, казал бившият министър на някогашната си заместничка

„Властта не се търкаля по улицата. Тя се взема. И аз се питам дали имаме сили да я вземем в това състояние“. С тези остри слова бившият ексшеф на социалистите Румен Овчаров нападнал Корнелия Нинова по време на неделния пленум на партията, съобщава „24 часа“.

Освен вече низвергнат партиец и „опозиционер“, Овчаров е и бивш министър с икономически ресор, на когото Нинова някога беше заместничка.

Овчаров буквално взел микрофона по време на най-спорната точка от пленума – съдбата на партийния вестник „Дума“. Той заявил в лицето на Нинова, че според него изборът на Йордан Мичев за главен редактор на вестника бил на „грешен човек, в грешно време и на грешно място“.

Изборът бил в грешен момент, защото Бойко Борисов се тресял, а „Дума“ пишела статии за конопа (ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„Новия никой не го познава, не е известен, нищо не е направил за БСП, нито за вестника. Не приемам, че човек, който нищо видимо не е направил, изведнъж ще стане можещ. Роденият да пълзи няма да полети“, казал Овчаров. Той разкритикувал персонално Мичев, че си е позволил да дава оценки, коментирайки самия него, че „е минало“.

Политикът критикувал и Нинова, че в отговора си на позицията на 50-те е сложила в едно изречение олигарси и левичари и обяснил, че писмото им е диагноза за състоянието на партията. „С разчистване на сметки само ставаме по-слаби“, предупредил той.

Овчаров изброил и три качества, които пречат на партията: агресивното невежество, омразата и самодостатъчността. Според него е нужна консолидация, защото Нинова станала председател на най-разединената партия. Затова задачата ѝ била сега да я консолидира.

„Румен е мъдър, но моля да не си правим лични квалификации“, отвърнала Нинова.

Източник: 24 часа  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив