Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петиция до Таяни: БКП е престъпна организация, а БСП – техни наследници

Политика

Петиция до Таяни: БКП е престъпна организация, а БСП – техни наследници

Петиция до Таяни: БКП е престъпна организация, а БСП – техни наследници - Tribune.bg
Снимка:

„Европейската партия“ БСП представя Европа и ЕС, като проводник на „еврогейски ценности“ и колониално робство, се казва в подготвеното писмо за шефа на ЕП

Граждани започнаха петиция срещу Корнелия Нинова, адресирана до шефа на ЕП Антонио Таяни. Поводът – изпратеното вчера писмо на Нинова срещу евродепутата Ангел Джамбазки.

Авторите на петицията пишат на Таяни, че комунистическият режим в България по закон е престъпен, а БКП – обявена за престъпна организация.

„Корнелия Нинова е лидер на БСП, а тази партия заявява открито, че е наследник на БКП. Същата БКП, поддържала и установила комунистическия режим в България! Корнелия Нинова претендира с писмо до премиера Бойко Борисов да им бъде даден паметникът на Бузлуджа, който е символ на тоталитарния режим на БКП!“, пише в петицията, която е достъпна за подписване в интернет.

Авторите припомнят, че след проведения общопартиен референдум в края на март 1990 г., на 3 април 1990 г. Българската комунистическа партия (БКП) се преименува на БСП. Чрез смяната на името си, БСП се опитва да и се разграничи от БКП и престъпленията на комунизма.

„Но нейните членове си останаха същите. И въпреки, че формално се отказаха от стриктното прилагане на марксизма, членовете на БСП продължават да празнуват 9ти Септември, денят в който Българската комунистическа партия е дошла на власт. Валери Жаблянов народен представител на БСП, се изказа в защита на Народния съд, оскърбявайки паметта на жертвите и техните наследници, за което бе отстранен от поста заместник-председателя на Народното събрание“, пишат авторите.

В петицията се обръща внимание на факта, че „европейската партия“ БСП представя Европа и ЕС, като проводник на „еврогейски ценности“ и колониално робство. Това е единствената „европейска партия“, чиито симпатизанти открито призовават за излизане от ЕС и НАТО. Същите симпатизанти открито подкрепят политиката на Путин и Русия и нейните действия в Крим, Донецк, Луганск и Алепо.

„БСП е „европейска партия“, чиито лидер Корнелия Нинова заяви ”Демокрацията ни отне всичко“!“, пишат още авторите.

Петицията и пълния текст на писмото можете да намерите ТУК.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети