Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: Използват ли Корнелия Нинова и Мая Манолова майките на деца с увреждания?

Политика

Политолог: Използват ли Корнелия Нинова и Мая Манолова майките на деца с увреждания?

Политолог: Използват ли Корнелия Нинова и Мая Манолова майките на деца с увреждания? - Tribune.bg
Снимка:

Цинично е да се заиграваш с трагедията на тези хора, заяви Цветанка Анд

„Дали Корнелия Нинова е онеправдана от системата, за да сложи тази тениска? Дали точно Мая Манолова не прави своя личен пиар на гърба на тези хора? Когато водиш битка и не разбираш от политика, става страшно. Започваш да бъдеш използван. Всички се включиха в тази игра. Президентът и той се включи в тази игра. Става цинично, когато се заиграваш с трагедията на тези хора. Това не е политика.“ Този коментар направи политологът Цветанка Андреева в студиото на „България он еър“. Думите й бяха по повод на употребата на протеста на майките на деца с увреждания с цел политически дивиденти.

Според журналиста Недялко Недялков въпросът е "дали това е реален повод да се хаби толкова гражданска енергия, за да падне главата на един вицепремиер".

"Валери Симеонов може да си отиде още днес. И къде ще е отиде той? Да гледа болната си майка, тежък инвалид от 20 години. Тези болни и нещастни деца се използват като знаме и жив щит от 10-15 майки, за да обладаят една политическа кауза", заяви Недялков, който също беше гост в студиото.

"Дълбочината на проблема е, че имаме тежко задкулисие. Румен Радев опита да направи плаващ преврат", каза още Недялков.

Той припомни кой е бил начело на протестите. „Например основният активист Даниела Младенова, която е част от БСП и има дете на 5 години, живо и здраво дете, а мъжът й е кандидат депутат от БСП“, посочи журналистът. Той припомни и за подкрепящата ги Капка Панайотова, чието НПО било усвоило над 1 млн. лева от фондация „Отворено обещество“.

Недялков допълни, че са отпуснати 150 млн. лева повече за майките на деца с увреждания и припомни думите на премиера Бойко Борисов, че това е колкото целия бюджет за култура.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети