Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на НС и Камарата на строителите обсъдиха промени в нормативната уредба

Политика

Председателят на НС и Камарата на строителите обсъдиха промени в нормативната уредба

От бранша представиха идеите си за Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и членове на ръководството на Камарата на строителите обсъдиха промени в нормативната уредба. Това се случи на среща в НС по инициатива на Камарата на строителите, съобщават от парламента.

Гостите представиха своите идеи за промени в нормативната уредба в този отрасъл и по-специално – в Закона за устройство на територията и в Закона за обществените поръчки. Изказаха своята тревога от липсата на добре обучени кадри в бранша.

Участие в разговора взе и заместник-председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Александър Ненков.

Вероятно следващата или по-следващата седмица Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона за устройство на територията, посочи Ненков.

Цвета Караянчева отбеляза, че българският парламент е готов да изслуша представителите на строителния бранш и да се запознае с техните предложения. От Камарата на строителите отбелязаха, че имат добър диалог с Комисията по регионално развитие и благоустройство.

Председателят на парламента изрази увереност, че заетите в строителния бранш ще продължават отговорно да работят в подкрепа на процеса на цялостната модернизация и развитието на страната ни. Тя отбеляза, че цени приноса на Камарата за развитие на един от най-важните сектори на българската икономика. Препоръча да се осъществи контакт с Комисията по образование и да се поставят въпросите за обучението на кадрите, да се обменят идеи за засилване интереса към професионалното образование.

В заключение Караянчева заяви убедеността си във високия професионализъм на представителите от българският строителен бранш.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети