Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Професия „Протестър“: Мая Манолова

Политика

Професия „Протестър“: Мая Манолова

Снимка:

Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова отново ще застане на вихъра на вълната на пореден протест. Този път обявената дата е 23 мaй. „Щe прoтecтирaмe, ceдeйки нa cтoлoвe, cпaзвaйки вcички прaвилa, нo нямa дa cмe зритeли. Пoвeчe нямa дa ви търпим в тeлeвизoритe, в дoмoвeтe, в ceмeйcтвaтa cи“, заяви Манолова. От думите ѝ става ясно, че „седящият протест“, който имал за цел изправяне, бил защото се създавало излишно напрежение.

Манолова е лице на доста протести. Тя подкрепи протестите срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Тя излезе да подкрепя и майките и медицинските сестри. Медицинските сестри, които бяха пред Партийния дом, се разграничиха от политическите фигури, „които се опитват да си направят пиар на техен гръб и настояха, че няма да позволят нито една политическа партия да яхне техния протест“. В обявата за предстоящия протест в събота обаче Манолова отново споменава медицинските сестри.

През февруари бившият вицепремиер проф. Димитър Луджев коментира обвиненията, получени от Васил Божков пред bTV Радио. „Хора като Васил Божков и някои други едри бизнесмени си позволиха да финансират опозиционни политически проекти, например в София“, каза професорът. На въпрос дали става дума за Мая Манолова, той потвърди.

И в момента тече протест пред Народното събрание. Там има около 20 протестиращи и тройно повече униформени. В близост до протестиращите бяха забелязани Иван Кулеков и Иван Бакалов.

„Предлагам „Възраждане“ да организира протест в същото време, в което ще организира и Мая Манолова. Тоест да бъдем заедно. Нека не забравяме, че това е резултат от действията на „Възраждане“.“ Това пък може да се прочете в групата на партията.  

В момента пред Народното събраниеВ момента пред Народното събрание

Мая МаноловаМая Манолова


Коментари (1)

Гергана Гацева В инвалидна количка много й отива на Мая Манолова....
19.05.2020 19:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още