Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев активизира проруските фракции, „Възраждане“ го поканиха да протестира с тях

Политика

Радев активизира проруските фракции, „Възраждане“ го поканиха да протестира с тях

Снимка:

Протест в подкрепа на Румен Радев, организират проруските групи. Думите на президента, че свалял доверието си от правителството, дадоха отличен повод за нов опит за предизвикване на улични ексцесии.

Още тази вечер се организира протест с лика на Радев пред Министерски съвет. Организатори официално са „Пунта Мара“ и „Защото ми пука за България“. Неофициално се очаква да се появят обичайните заподозрени от последните седмици – „Възраждане“ на Костадин Костадинов, Изправисе.бг на Мая Манолова и по всяка вероятност – лица от БСП.

ФейсбукФейсбук

Това е ясен знак, че словото на Радев не е инцидентно, а предварително съгласувано с останалите заинтересовани от сваляне на правителството групи.

„Възраждане“ официално се събират и в петък, а Радев е поканен да се присъедини към тях.

„Президентът току що свали доверието си от правителството. Утре ще го призова официално да подкрепи протеста на Възраждане на 7 февруари. В петък в 12 ч. ще го чакаме пред парламента да бъде заедно с нас, българския народ“, обяви във Фейсбук Костадинов, който от седмици хвърля всички усилия в опит за преврат.

Журналистът Недялко Недялков заподозря заговор между Радев и Възраждане.

„Радев трябва да бъде импийчмънт, защото фактически зове за гражданска война, безредици и кръвопролития. Ето потвърждение. Преди малко прогромаджията и руски хибридчик Копейкин е признал, че ще повика президента на улицата заедно да свалят законно избраната след свободни избори власт. Нямаме колебание, че Копейкин и Радев работят заедно под кремълски взор. Радев не е български президент. Той е последната крепост на Русия и крипто-комунизма в България. Но да не си правят илюзии. Няма да им дадем държавата толкова лесно. Законът и правото са на наша страна“, написа той.  


Коментари (1)

Пиклъото Недялков Аз съм безпартийна бабичка, и ще отида там.
05.02.2020 18:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още