Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Общински лидер на БСП напуска, разочарован от управлението на Корнелия Нинова

Политика

Общински лидер на БСП напуска, разочарован от управлението на Корнелия Нинова

Общински лидер на БСП напуска, разочарован от управлението на Корнелия Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Личен интерес, обществени поръчки, финансово облагодетелстване на социалисти, част от мотивите на Георгиев

Председателят на Областния съвет на БСП, област Якимово, Деян Георгиев обявява, че се оттегля от поста си и от партията в знак на протест срещу управлението на левицата. В специална молба той разкрива мотивите си, които са провокирани от предателство от страна на националното и областно ръководство на БСП.

„От разговорите с редовите социалисти разбирах недоволството от това състояние на партията. Членовете не приемаха непрекъснатите скандали, обвинения, гонения и политика, водена от част от членовете на Националния съвет и местните общински и областни ръководители на БСП“, пише Георгиев. И допълва, че е било очевидно, че както на национално ниво, така и на местно са били отстранени „уважавани и с опит публични личности на БСП“.

„В момента част от членовете на национално, областно и общинско ниво се ръководят само от личен интерес, обществените поръчки, финансово облагодетелстване и някой други порочни практики, за които хората знаят и не приемат“, отправя критика Георгиев към левицата.

Ето и пълния текст на молбата за напускане на Гергиев:
Вх № 11 / 08.10.2018 г.
ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БСП
Гр. МОНТАНА
УВАЖАЕМИ ДР. ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОблС НА БСП,

М О Л Б А

От Деян Боянов Георгиев-председател на
ОбС на БСП-община Якимово

Моля, да бъда освободен от председател на ОбС на БСП община Якимово. От избирането ми за такъв през м.април 2016 г., въпреки многократните обещания от ръководни фактори в нашата партия не получавах поисканата организационна и финансова помощ за правилното функциониране на ОбС на БСП Якимово. Ние нямахме финансови средства за най-елементарното поддържане на клуб на БСП, в който членовете се събирахме и обсъждахме проблемите на общината, политиката и документите на БСП. От разговорите с редовите социалисти разбирах недоволството от това състояние на партията. Членовете не приемаха непрекъснатите скандали, обвинения, гонения и политика, водена от част от членовете на Националния съвет и местните общински и областни ръководители на БСП. Виждаше се, че както на национално ниво, така и на местно бяха отстранени уважавани и с опит публични личности на БСП, доказали се в годините, честно и принципно отстояване на идеите и идеологията на партията. В момента част от членовете на национално, областно и общинско ниво се ръководят само от личен интерес, обществените поръчки, финансово облагодетелстване и някой други порочни практики, за които хората знаят и не приемат.

За последните години работех честно и почтено, с голямо желание за издигане авторитета и политиката на БСП. Исках БСП да стане първа политическа сила, да печели избори в името на хората в община Якимово.

Исках да подобрим живота на хората и поради тази причина реших да се кандидатирам за кмет на община Якимово. Голяма част от населението на общината застана зад моята кандидатура и бях убеден, че областните и национални ръководители ще ме подкрепят. На местните избори на първи тур спечелих с 45 гласа повече от кандидата на ГЕРБ. БСП бе първа политическа сила с 5 човека общински съветници. Какво беше моето голямо учудване, когато на втория тур на изборите бях предаден и продаден именно от някой от тях, в резултат на което загубих от кандидата на ГЕРБ. След изборите разбрах, че мнението на същите, че не съм достатъчно умен и интелигентен и поради това съм загубил изборите. Разбира се, това е тяхно мнение и аз не се наемам да го оспорвам. Поради тези причини реших да поема по друг път, за да осигурявам прехраната си за нормален начин на живот.

Уважаеми членове на областното ръководство, оставам с уважение към Българската социалистическа партия и към всички честни социалисти като се надявам, че ще уважите моята молба.
Нека тази молба да се счита и за напускане редовете на БСП.

С УВАЖЕНИЕ: / П/
/Д. Георгиев/
08.10.2018 г.
гр.Монтана


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати