Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров: Има умисъл в действията на президента, дано не иска да предизвика правителствена криза

Политика

Сидеров: Има умисъл в действията на президента, дано не иска да предизвика правителствена криза

Сидеров: Има умисъл в действията на президента, дано не иска да предизвика правителствена криза - Tribune.bg

Бавенето на президентския указ саботира рокадите в кабинета до следващата седмица

„Надявам се, че президентът не иска да предизвика правителствена криза като бави указа за освобождаването на Младен Маринов.“ Така лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира новината, че министерските рокади в кабинета не могат да бъдат разгледани в НС, той като не е постъпил указа на президента. На въпрос дали допуска умисъл в действията на президента, той коментира: „Със сигурност има умисъл, въпросът е какъв.“

Според Сидеров пътуването на държавния глава е техническа причина за забавянето, на това блокира промените в кабинета. Той напомни, че лично президентът коментира вече, че избори в момента няма да променят политическата ситуация у нас. Сидеров не иска да коментира и „битка“ между институциите.

От президентската институция са категорични, че след посещението си в Латвия държавният глава ще подпише указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, за да може да бъде гласувана в парламента кандидатурата му за министър на МВР. Президентът обаче се връща утре късно от посещението си в Латвия и най-късно в понеделник сутрин ще подпише указа.

Бившият конституционен съдия Георги Марков коментира, че политическата партия, която представлява в НС – ГЕРБ „ ще почака една, две седмици“. От БСП пък отказаха да коментират работата на президентската администрация и забавянето на указа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети