Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров нямал намерение да се кара със Симеонов, а да са си тандем на евроизборите

Политика

Сидеров нямал намерение да се кара със Симеонов, а да са си тандем на евроизборите

Сидеров нямал намерение да се кара със Симеонов, а да са си тандем на евроизборите - Tribune.bg
Снимка:

„Атака“ изключва коалиция с Николай Бареков

След няколко дни пълно мълчание и спирането партийната телевизия „Алфа“, Волен Сидеров проговори пред БНТ. Лидерът на Атака заяви, че неговата идея никога не е била да се кара с Валери Симеонов, а напротив - да направят добър, успешен тандем на евроизборите.

„Говоря от месеци, че трябва да се явим заедно, защото тези избори - на 26 май 2019 г., са ключ към оцеляването на правителството и изкарването на мандата. Ако ние, заедно с ГЕРБ, не вземем повече евродепутати от ДПС и БСП, нали се сещате че Корнелия Нинова веднага ще поиска предсрочни избори“, обясни Сидеров.

Иначе политикът не е впечатлен от подновеното искане на НФСБ на Валери Симеонов за свалянето му от поста на председател на парламентарната група на „Обединените патриоти“.

„Още преди няколко месеца от НФСБ заговориха, че трябва има промени в ръководството, да бъдем колективни. Това не е нещо ново“, заяви той.

Сидеров е категоричен, че няма да прави коалиция с Николай Бареков.

„Бареков влезе като евродепутат през 2014 г. заедно с Ангел Джамбазки от ВМРО. Той се обърна към мен и предложи писта към Консервативния алианс, в чието ръководство е. Покани също и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов“, обясни шефът на „Атака“.

Той подчерта, че последният му гняв към Валери Симеонов бил продиктуван от позицията на втория за разкола между Московската и Цариградската патриаршия.

„Валери Симеонов закрива и разкрива автокефални църкви като дискотеки в Слънчев бряг - това вече е недопустимо. Да всяваш разкол в църквата е типичната соросова работа. Нека да се поправи - да каже няма да правя разколи в църквата, няма да се меся... министър-председателят също му направи бележка“, допълни Сидеров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати