Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сметната палата призовава Костадин Костадинов да каже истината за партийната субсидия

Политика

Сметната палата призовава Костадин Костадинов да каже истината за партийната субсидия

Снимка:

Сметната палата призова лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов публично да опровергае невярното си твърдение и да оповести пред обществото обективната истина.

В предаване на NOVA от него бяха изнесени факти, свързани с възможността ПП „Възраждане“ да се откаже от полагащата ѝ се по закон държавна субсидия, която очевидно е била получавана, разходвана и част от нея дарена, съгласно представените и одитирани от Сметната палата финансови отчети. На поставения въпрос към Костадин Костадинов: „Защо партията, въпреки изразеното си публично желание да се откаже от получаването на държавна субсидия, не го е направила?“ в предаването той отговори, че веднага след изборите през 2017 г. е отправил запитване към Сметната палата, откъдето му казали, че това е невъзможно.

„Това твърдение на Костадин Костадинов не отговаря на истината“, заявиха от Сметната палата.

Сметната палата не е давала указания и не се е произнасяла, че няма възможност за отказ от получаване на държавна субсидия.

"В свое писмо (с изх. № 48-00-336/13.04.2017 г.), в отговор на писмено запитване от Костадин Костадинов за възможностите да се откаже от субсидията, Сметната палата посочи, че начинът за предоставянето на средствата за субсидиране на партиите и коалициите се определя от министъра на финансите на основание чл. 27, ал. 2 от Закона за политическите партии. В същото писмо Сметната палата посочи още, че няма законова забрана политическите партии да даряват средства, ако считат, че това е присъщо за дейността им. Сметната палата призовава председателя на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов публично да опровергае невярното си твърдение и да оповести пред обществото обективната истина", казват още от пресцентъра на институцията.  


Коментари (2)

k Е, какво да каже лъжецът, освен пак да излъже?
05.05.2020 16:58 / Отговор
Ники Е,хайде сега,чакаме,мутрата Сашо Диков да го покани и заедно да отричат и да плюят всички други но не и крадеца Копейкин
Безсрамници!
Защо мислите пелтека Сашо се пени и защитава,всички крадци-за големи пари,ама много големи
06.05.2020 14:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още