Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалисти негодуват срещу Нинова – частичните местни избори се оказаха пълен провал

Политика

Социалисти негодуват срещу Нинова – частичните местни избори се оказаха пълен провал

Социалисти негодуват срещу Нинова – частичните местни избори се оказаха пълен провал - Tribune.bg
Снимка:

Партията претърпя болезнен неуспех

Нова вълна на вътрешно негодувание се излива срещу председателката на БСП Корнелия Нинова, твърди ПИК. Причината са последните проведени частични местни избори в три населени места, при които социалистите претърпяха унизителни загуби.

Жителите на селата Суходол, Столетово и Орлинци избираха между кандидати от 4 партии - ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС. От гласувалите общо 1018 души обаче гласовете за „столетницата“ са едва 51, което е под 5%.

Именно малките населени места до скоро бяха считани за бастион на левицата. През последните години БСП изгуби частични местни избори в общо 30 населени места, а от Националния съвет на партията нееднократно са настоявали за доклад за състоянието на местните структури. Подобни призиви обаче и до днес остават глас в пустиня, а тези които си позволяват да питат, получават етикет „вътрешна опозиция“.

Междувременно пряко волята на местните структури бяха сменяни цели ръководства, а групи социалисти започнаха да напускат партията. Последен от поста си и от партията се оттегли шефът на местна структура в Монтанско.

Понастоящем депутатите на БСП бойкотират работата на парламента „за да се срещат с гражданите“ и да обясняват визията за България на Корнелия Нинова. Решението е силно критикувано от някои от най-големите имена в левицата като бившия председател Михаил Миков, както и от Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Последните загуби на частичните местни избори буквално са взривили социалистите и те са твърдо решени да потърсят сметка на Нинова по най-драстичния начин, включително и чрез настояване да подаде оставката си от лидерския пост на партията, твърди медията.

Източник: ПИК


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Пламен На тази все нещо не и изнася, видя се, че няма да е на нейното
15.10.2018 14:59 / Отговор
Митко Не съм защитник на Нинова,но вижте кои са нейните опоненти.Това са хора,които напуснаха топлите си места в НС,след като Нинова прокара в БСП правилото за мандатност на депутати си.Коя друга партия е направила това?
15.10.2018 17:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати