Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова пред Жени ГЕРБ-София: Силни сме и можем да работим успешно в трудни сектори

Политика

Теменужка Петкова пред Жени ГЕРБ-София: Силни сме и можем да работим успешно в трудни сектори

Снимка:

Стартира инициативата „Даваме сила - срещи с жени лидери"

„Силни сме и можем да работим успешно в трудни сектори и в трудни моменти“. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред дамите от Жени ГЕРБ-София. Петкова,  градското ръководство на Жени ГЕРБ-София, координаторите и активът на ЖГЕРБ в столицата дадоха старт на инициативата „Даваме сила - срещи с жени лидери“.

 „Тези срещи са много важни за нас – жените в управлението, защото вашата подкрепа и оценка ни мотивират да продължаваме напред, да преодоляваме трудностите и да постигаме успехи“, каза министър Петкова на срещата, която се проведе на 23 октомври в централата на ПП ГЕРБ.

„За нас е чест и удоволствие да разговаряме с първата жена – министър на енергетиката в България“, каза Ирина Йорданова, ръководител на Жени ГЕРБ-София. „Важно е да поздравим една жена – лидер, която намира сили да прави промени в този толкова труден и суров сектор. Нещо повече – тя дава сили на много други жени не само да работят в енергийния бранш, но и да заемат ръководни позиции“.

Министър Петкова представи пред дамите приоритетите в своята работа. „Най-важните неща са свързани с това да можем да диверсифицираме източниците си на доставка на енергийни ресурси“, посочи министър Петкова. „За четири години успяхме да постигнем стабилност в сектора. Успяхме да защитим стратегическото място на България на газовата карта на Европа“, каза още тя.

В отговор на въпроси на дамите от столичната структура министър Петкова сподели опита си при вземането на тежки решения, които имат съществен икономически и социален отзвук като например за централите в Маришкия басейн. Обсъдени бяха също така въпроси, свързани с необходимостта от специално подготвени кадри за енергетиката и връзката с образованието. Теменужка Петкова разказа и за успехите, постигнати по време на първото Българско председателство на Съвета на ЕС по отношение на законодателния пакет „Чиста енергия за всички европейци“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още