Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Процедурата за избор на стратегически инвеститор в АЕЦ “Белене“ е готова

Политика

Теменужка Петкова: Процедурата за избор на стратегически инвеститор в АЕЦ “Белене“ е готова

Теменужка Петкова: Процедурата за избор на стратегически инвеститор в АЕЦ Белене е готова - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на енергетиката е информирало председателя на НС

Процедурата за избор на стратегически инвеститор в проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас АЕЦ „Белене“ вече е готов, съобщи пред депутатите от енергийната комисия в парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя допълни, че вече е информирала за това, както председателя на парламента Цвета Караянчева, така и председателя на енергийната комисия в НС Делян Добрев.

Енергийният министър обяви, че следващата седмица МС ще запознае кабинета с този документ и е на разположение на народните представители. Петкова увери, че когато бъде извикана е готова да представи така изготвената процедура пред депутатите за обсъждане, коментари и допълнения.

„Ще се съобразим с всичко онова, което вие смятате, че трябва да бъде коригирано в рамките на процедурата, която е разработена. Тя все пак е само един проект. И ако няма някакви сериозни коментари по нея или сериозни корекции, аз мисля, че няма пречка до края на годината или в началото на следващата година процедурата да бъде обявена и да стане възможно час по-скоро да разберем каква би била съдбата на такъв един проект“, посочи министърът на енергетиката.

Автор : Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати