Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Топ 6 на скандалите, забъркани от бившия областен управител Благомир Коцев от ПП- за 6 месеца

Политика

Топ 6 на скандалите, забъркани от бившия областен управител Благомир Коцев от ПП- за 6 месеца

Топ 6 на скандалите, забъркани от бившия областен управител Благомир Коцев от ПП- за 6 месеца - Tribune.bg
Снимка:

С какво  варненци ще запомнят престоя на Благомир Коцев в областната управа на Варна?! ГЕРБ - Варна в своя позиция посочват топ 6 на скандалите, които забърка Коцев за 6 месеца:

1. Скандалът с назначението му в нарушение на закона!

Благомир Коцев направи първите си стъпки като служител на държавата, нарушавайки закона, тъй като имаше участия в търговските дружества от кръга „Хоризонт“ !  Благомир Коцев не получи достъп до класифицирана информация заради запори от Дойчебанк според решение на Холандския съд. Затова по време на война в Европа областният управител на Варна реално не можеше да работи със службите по сигурност! Той бе сламен чиновник – нарушител на закона, облечен в държавна власт!

2. Скандал с източване на информация!

Липсата на достъп до класифицирана информация доведе до нов скандал! Оказва се, че Благомир Коцев е сключил договор с адвокатската къща „Диан Иванов и Партнърс“ за 10 000 лв. на месец! Така цялата база данни от държавната областна администрация се е източвала и насочвала към кантора, свързвана с Цветан Цветанов и партията му „Републиканци за България“!

3. Бойкотът на Варна !

Частната кантора, свързвана с Цветанов, заедно с правителството на Продължаваме Промяната започнаха истерична атака срещу Варна чрез областния управител Благомир Коцев. Насред здравната, икономическата и бежанската кризи бяха блокирани бюджетът на града, всички проекти, замразени бяха оперативните програми. Правителството на ПП не само че не отпусна нито лев за Варна, а се постара да спре цялата инфраструктурна програма и всички европейски проекти, които се реализираха.

4. Скандалът с Морската градина и частната синя зона на Коцев!

Благомир Коцев е унищожителят на Морската градина! В продължение на 8 години той атакува лично в съда всяка заповед, издадена от кмета на Варна за спиране на автомобилите в парка! Днес паркингът пред фамилната кръчма на Коцеви – „Хоризонт“, е превърнат в частна синя зона, а Благомир Коцев говори за „трафик“ в парка. Въпреки настоятелните предложения от ГЕРБ – Варна, той категорично отказа да спре автомобилите. И тази позиция бе споделяна от ДБ в лицето на бившия вече зам.-областен Павел Попов и от   Стела Николова от Националния съвет на партията на Христо Иванов.

Варненци трябва да знаят -Продължаваме Промяната и Демократична България са партиите, които искат в Морската градина да се движат автомобили! 

5. Скандал с държавни имоти, превзети от „Хоризонт“!

Освен частна синя зона до “Хоризонт“ Благомир Коцев спокойно управлява и куп държавни имоти около кръчмата на фамилията. На два терана  държавна собственост край ресторанта са разположени незаконно бар, сепарета и навеси, където се развива търговска дейност. Заграбен е и тротоар до кръчмата „Марше“. С други думи – областният управител и представител на държавата Благомир Коцев незаконно   печели от държавни имоти. Като е спрял „злоупотребите с държавно имущество, продължаващи вече 30 години“, както сам твърди, върна ли на държавата „Хоризонт“, приватизиран за жълти стотинки по времето на Костовото правителство?! 

6. Скандалът с кораб „Царевна“ и бизнес кръгът „Хоризонт“!

Морска Варна няма да забрави и да прости как бизнес кръгът „Хоризонт“ на фамилия Коцеви изостави под огъня на войната моряците на кораб „Царевна“ в украинското пристанище Мариупол. Корабът бе менажиран от фирма „Овърсийз Меритайм“ ООД с управител Николай Стефанов – координатор на ПП за Варна и бивш зет на Благомир Коцев. Моряците сами се спасиха, като напуснаха кораба, въпреки опитите на мениджъра да ги остави като жив щит, за да защити стоката на борда! 

Благомир Коцев от "Промяната" и свързаните с фамилията му бизнес интереси се канят отново да управляват Варна!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети