Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В Народното събрание - Свалянето на имунитетите на двама депутати е на дневен ред

Политика

В Народното събрание - Свалянето на имунитетите на двама депутати е на дневен ред

В Народното събрание - Свалянето на имунитетите на двама депутати е на дневен ред - Tribune.bg
Снимка:

Шест имунитета бяха поискани от главния прокурор Сотир Цацаров

Свалянето на два депутатски имунитета е на дневен ред в Народното събрание тази седмица.

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на шестима депутати, четирима вече се отказаха от тях. Борис Кърчев от ГЕРБ, Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП и Пламен Христов от „Воля” се отказаха сами от имунитета си.

Веселин Марешки и Кръстина Таскова от партия „Воля” не заявиха готовност да се откажат от имунитета си. Ако няма собствена воля за това, имунитетите се свалят с решение на Народното събрание и гласуване с обикновено мнозинство.

Елена Йончева е разследвана за пране на пари, изтеглени от КТБ през учредено дружество с офшорна фирма. Парите не били на длъжностни лица, а от сметките на граждани, съобщиха от прокуратурата миналата седмица.

Марешки е разследван с Кръстина Таскова и Пламен Христов за отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия.

Георги Михайлов е разследван за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори в размер на 24 359 808 лв. Договорите били сключени от Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания – София в период, в който директор на болницата и управител на търговското дружество е бил Георги Михайлов.


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети