Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Водачът на „Мутри вън“ във Враца напусна листата

Политика

Водачът на „Мутри вън“ във Враца напусна листата

Водачът на Мутри вън във Враца напусна листата - Tribune.bg
Снимка:

Наложило се е спешното му заличаване от РИК

Коалицията „Изправи се! Мутри вън“, се оказа без водач на листата във Враца в последния момент. След като списъкът с кандидатите вече беше входиран в Районната избирателна комисия във Враца, се е наложила смяна, защото водачът се е отказал.

„В РИК Враца е постъпило предложение с вх. № 87/04.03.2021 г. относно регистриране на нов кандидат в кандидатска листа в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. на коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“ на мястото на отказалия се Данаил Стефчов Димитров, вписан в листата под №  1 на коалицията. Предложението е подадено от Андрей Христов Вълчев в качеството му на упълномощен представител на Мая Божидарова Манолова-Найденова и Николай Димитров Хаджигенов в качеството им на представляващи коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“ с приложено пълномощно“, съобщиха от РИК-Враца.

Не стават ясни официалните мотиви за отказа на Димитров.

Той беше водач на листата на „мутрите“ до вчера. Димитров е общински съветник от БСП, който е признат за виновен в подправянето на официални документи с решение на районния съд в железничарския град. След това е част и от АБВ.

Враца се оказва тежка област за коалицията между Манолова и „Трио“-то. Димитров е вторият отказал се в предпоследния момент. Преди него считаният за сигурен водач на листата адвокат Пламен Петков се оттегли с пост във Фейсбук.

„…политическата ми кариера приключи преди да е започнала. Проявих неблагоразумието да приема предложение от политически субект да водя листата му за Враца за участие в парламентарните избори на 04.04.2021 г. Въобразих си, че ще участвам в проект, който ще използва опита и познанията ми, за да направим заедно стъпки към подобряване живота на обикновения човек. Наивността ми стигна до там да споделя с близки и приятели за това ми начинание. Твърдото ми убеждение е, че политика трябва да се прави на светло, а не на принципа на сектантска организация. Мислех, че целта е реално участие в състезанието и няма защо де се крия до последния момент. Нямам какво да крия. Имам зад гърба си почти 17 години като съдия и повече от 10 години адвокатски стаж. Винаги съм бил с лицето и името си пред хората. И нямам никакво намерение да предоставям това лице и това име за опаковка на съдържание, което не приемам.

След седмица с почти нулева комуникация с ръководството на политическия субект разбрах, че това не е моето състезание и вчера уведомих, че се отказвам“, обяви той в социалните мрежи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати