Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пред съда застава шофьор, убил заради забележка за клаксон

Закон и ред

Пред съда застава шофьор, убил заради забележка за клаксон

Снимка:

Пребил и друг със стол

Пред съда ще се изправи мъж, обвинен за убийство по непредпазливост, което станало след забележка за клаксон. Това съобщиха от прокуратурата, която внесла обвинителен акт срещу шофьора.

Случаят е от 2016 година. Тогава пред заведение на столичната ул. "Княз Борис I" обвиняемият е ударил с юмрук клиент на заведение. Ударът е контузил черепа и главния мозък на пострадалия, който е починал девет дни по-късно.

Обвиняемият бил с колата си в натоварено движение. Той форсирали двигателите и употребявали клаксони. Това смущавало клиентите на заведенията, разположени по тротоара на улицата.

Докато преминава край една от масите на заведение, мъжът натиснал клаксона за пореден път и клиентите му направили забележка да прояви търпение, тъй като друг автомобил в момента прави маневра. Шофьорът започнал да ги заплашва от автомобила си, след което се оттеглил.

Десетина минути по-късно се върнал пеша при тях и ударил с юмрук в лицето на единия от клиентите. Мъжът паднал на земята, ударил си глава в плочките на заведението и изпаднал в безсъзнание.

Шофьорът продължил агресията си, като ударил втори мъж със стол и след падането му на земята му нанесъл удари с крак в областта на главата, което довело до отоци, кръвонасядания и охлузвания по лицето.

За престъпленията той може да получи до 8 години затвор.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив