Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на НС и Камарата на строителите обсъдиха промени в нормативната уредба

Политика

Председателят на НС и Камарата на строителите обсъдиха промени в нормативната уредба

От бранша представиха идеите си за Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и членове на ръководството на Камарата на строителите обсъдиха промени в нормативната уредба. Това се случи на среща в НС по инициатива на Камарата на строителите, съобщават от парламента.

Гостите представиха своите идеи за промени в нормативната уредба в този отрасъл и по-специално – в Закона за устройство на територията и в Закона за обществените поръчки. Изказаха своята тревога от липсата на добре обучени кадри в бранша.

Участие в разговора взе и заместник-председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Александър Ненков.

Вероятно следващата или по-следващата седмица Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона за устройство на територията, посочи Ненков.

Цвета Караянчева отбеляза, че българският парламент е готов да изслуша представителите на строителния бранш и да се запознае с техните предложения. От Камарата на строителите отбелязаха, че имат добър диалог с Комисията по регионално развитие и благоустройство.

Председателят на парламента изрази увереност, че заетите в строителния бранш ще продължават отговорно да работят в подкрепа на процеса на цялостната модернизация и развитието на страната ни. Тя отбеляза, че цени приноса на Камарата за развитие на един от най-важните сектори на българската икономика. Препоръча да се осъществи контакт с Комисията по образование и да се поставят въпросите за обучението на кадрите, да се обменят идеи за засилване интереса към професионалното образование.

В заключение Караянчева заяви убедеността си във високия професионализъм на представителите от българският строителен бранш.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив