Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Какво представлява Слънчевият календар?

Шоу

Какво представлява Слънчевият календар?

Снимка:

Всеки от 30-те слънчеви дни носи в себе си уникална информация и различни възможности

Слънчевият календар е създаден от арийците – една от древните цивилизации, чиито прародители се явяват славяните. С него са работили древните египтяни и маите. Древните арийци се покланяли пред Огъня и Слънцето като основен негов източник. Енергията на Слънцето дарява живот на всичко живо. Древните са вярвали, че всяка мисъл, идея, желание, съединени със слънчевата енергия, могат да постигнат реален живот. Затова овладявайки тайните на слънчевата стихия, човек може да стане могъщ.

Слънчевият цикъл много подхожда на лунния. Всеки от 30-те слънчеви дни носи в себе си уникална информация и различни възможности. Слънчевият календар се съгласува с продължителността на слънчевата година. Той се съгласува с 4-те основни дати – двете равноденствия (пролетно и есенно) и две слънцестоенета ( зимно и лятно).

Слънчевият календар започва в деня на пролетното равноденствие с изгрева на Слънцето на 21 март. Той се състои от 30 слънчеви дни, които се повтарят всеки месец. Всяка година на една и съща дата се пада един и същ слънчев ден. Например, ако сте родени в 20 слънчев ден, всяка година на рождената ви дата ще бъде отново 20 слънчев ден.

Всека слънчева година има 12 месеца по 30 слънчеви дни, които винаги се падат на една и съща дата. Последните 5-6 дни, които лежат между старата и новата слънчева година (в зависимост от това дали е високосна или не годината) от 15-16 март до 20 март, принадлежат към тринадесетия слънчев месец и се смятат за дни на ”скръбта и плача”.

Всеки ден тук ви представяме слънчевите дни от слънчевият календар (които нямат нищо общо с календарните). Тяхното значение се различава също от значението на лунните дни на лунния календар. Тези от вас, които имат силно Слънце в хороскопа си (по знак и аспекти), за тези, които обичат да стават рано (тип чучулиги) и  са активни личности през деня, за тях е по-благоприятно и препоръчително да се водят по слънчевият календар.

В основата на Слънчевия календар лежи тропическата година. Слънцето е ориентирано към съзнанието на човека. Ако изучавате и спазвате съветите за всеки ден от Слънчевият календар, може да се влезе в ритъма на Слънцето и да се придобият много възможности за самоусъвършенстване, за подобряване на здравето и отношенията с хората.

Автор: Ивелина Пенчева – астролог,

автор на книгите "Астрология на съдбата" и "Тайнството живот"  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още