Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Клип на песен - Софи Маринова се покатери върху защитения природния феномен „Каменни гъби“

Шоу

Клип на песен - Софи Маринова се покатери върху защитения природния феномен „Каменни гъби“

Клип на песен - Софи Маринова се покатери върху защитения природния феномен Каменни гъби - Tribune.bg
Снимка:

До 2 години затвор грозят всеки, засегнал природните дадености

Последният клип на Софи Маринова предизвика обществено възмущение. Причината – певицата е снимана, стъпила върху каменните гъби край Кърджали.

Това предизвика реакциите на мнозина, че дори е възможно да влезе в затвора, защото се е покатерила върху защитения обект - Каменни гъби край Кърджали. Според чл. 278 от Наказателния кодекс (НК), засягащ обругаването и повреждането на природни защитени обекти, „който унищожи или повреди защитен природен обект и с това причини вреда, се наказва с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд".

Причината ромската перла да се метне върху скалните масиви бе най-новият й клип "Мили, мили", в който участие взима и партньорът й Гринго. Той също е заснет да се разхожда по каменните масиви.

Режисьорът на клипа Люси Иларионов обясни пред БТВ, че всъщност Маринова е стъпила не върху самите каменни гъби, а върху камък до тях.

„Повредени ли са? Не виждам да са повредени. Това, което аз виждам е, че благодарение на Софи в момента много хора научиха за това прекрасно място”, отбеляза режисьорът.

По думите му той е попаднал на мястото случайно и е останал очарован. Не знаел обаче че това е природен феномен, намиращ се под особена защита. Разрешение за снимки също не поискал.

Местни хора са категорични, че Скалните гъби се рушат по всяко време на годината, а катеренето по тях със сигурност ги съсипва. Природният феномен е защитен от 1974 г., а значителна човешка намеса може да застраши животински видове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.

Необичайните скали попадат в Закона за защитените територии, както и в Закона за горите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още