Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Борисов: Ако футболистите ни радват, ще дадем 100 млн. за стадион

Спорт

Борисов: Ако футболистите ни радват, ще дадем 100 млн. за стадион

Борисов: Ако футболистите ни радват, ще дадем 100 млн. за стадион - Tribune.bg

Красен Кралев не може да смогне да открива Световни първенства

„Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с националния отбор по волейбол в Двореца на спорта във Варна.

Борисов заяви, че има възможност да бъдат отделени 100 млн. лева за нов стадион, на който да играе българският национален отбор по футбол. Той обаче постави условие за подобен разход - "лъвовете" да се класират на европейското първенство и да постигнат успехи, които да зарадват българската публика.

Световното първенство по волейбол стартира от морската столица на 10 септември и ще продължи до края на месеца.

Премиерът Борисов припомни, че в София и Пловдив е нямало нито една спортна зала, а във Варна залата е била пред рухване. „Над 350 милиона са отпуснати за изграждане на спортна инфраструктура в цялата страна. Положихме много воля и сега имаме зали в София, Русе, Шумен, Сливен, Стара Загора. За да се стигне до тук, са необходими много усилия. Шефовете на световните асоциации са тук, олимпийския комитет“, заяви още министър-председателят.

„Единственото, което искам е - имайте предвид, че ви гледат децата - ставате символи и пример за подражание и сте изключително важни. В момента правим три световни първенства едновременно - по волейбол, художествена гимнастика и гребане“, заяви премиерът Бойко Борисов пред българските спортисти и им пожела успех.

За провеждането на световно първенство по волейбол у нас Министерският съвет даде 500 000 долара. Общата сума на изплатените от правителството средства за провеждането на първенството в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

За ремонта на зала „Конгресна“ в Двореца на спорта във Варна през 2015 г. правителството отпусна 12 800 000 лева. Тя разполага с 5100 седящи места и игрално поле с максимален размер 45 м дължина и 26,5 м широчина, което позволява да се провеждат световни и европейски първенства.

От своя страна спортния министър Красен Кралев заяви, че продължаваме със спечелването на домакинствата на важните спортове. "Ще имаме желание да вземем олимпийски квоти за бокс, борба, волейбол", заяви Кралев и допълни, че с толкова много зали се дава възможност да се избират залите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети