Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Феновете ликуват! Парламентът прие окончателно отдаването на спортни обекти за 30 години

Спорт

Феновете ликуват! Парламентът прие окончателно отдаването на спортни обекти за 30 години

Феновете ликуват! Парламентът прие окончателно отдаването на спортни обекти за 30 години - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите единодушни по новия Закон за спорта

Един от най-ключовите текстове в новия закон, който предвижда увеличаване от 10 на 30 на годините, през които спортните обекти могат да се отдават под наем мина. Той беше окончателно приет от парламента с 94 гласа "За" и 0 "против".

По време на обсъжданията на така чакания нов закон спортният министър Красен Кралев коментира многократно, че промяната засяга всички спортни клубове и целта й е да има равнопоставност между всички тях.

Тази поправка е в интерес на стадионите, собственост на общини и областни управи. Държавата няма как да ремонтира 30 стадиона. Затова има нужда от частни капитали като инвестиция в спортната инфраструктура. Кралев защити поправката миналата седмица пред парламентарната спортна комисия с думите, че държавата не може да бъде по-добър стопанин на базите от клубовете.

В пленарна зала днес Весела Лечева от БСП коментира, че тази поправка "заобикаля елегантно Закона за концесиите". Бившата заместник-председателка на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта заяви, че това няма да привлича инвестиции. Мнението й срещна сериозния отпор на шефа на правна комисия Данаил Кирилов, който категорично подкрепя поправката и целия закон. Той се обясни, че в закона е ясно аргументирано, че става дума само за спортни имоти и спортни клубове, които се регулират по особен начин.

"С този закон ние отговаряме на широкия обществен интерес", категорични са от ГЕРБ, които са вносителни на основните текстове от новия ЗФВС.

Гласуването на закона продължава и утре!

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети