Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ФИФА защити Инфантино: Това е опит да се подкопае новото ни ръководство

Спорт

ФИФА защити Инфантино: Това е опит да се подкопае новото ни ръководство

ФИФА защити Инфантино: Това е опит да се подкопае новото ни ръководство - Tribune.bg
Снимка:

След като се заехме с реформи във ФИФА бях наясно, че ще се изправя пред силна опозиция, каза той

Световната футболна федерация (ФИФА) излезе с позиция в защита на Джани Инфантино. Повод са материалите в германското издание "Шпигел", които използваха документи от Football Leaks. Твърденията са, че като генерален секретар на УЕФА Инфантино, заедно с бившия президент на УЕФА Мишел Платини, е защитавал интересите на "Манчестър сити" и ПСЖ.

"Преди четири седмици група журналисти изпрати стотици въпроси към ФИФА, основани на лични и вътрешни имейли и друга информация, придобити (незаконно) от трети страни. Въпреки факта, че отговорихме на въпросите, зададени към нас, ясно и честно, определена медия реши да игнорира повечето наши отговори и да изкриви както фактите, така и истината в целенасочен опит да се дискредитира ФИФА и да се подведат техните читатели. Това е ясно. Изглежда очевидно от "отразяването" на някои медии, че има една основна цел: опит да се подкопае новото ръководство на ФИФА и в частност президента Джани Инфантино и генералния секретар Фатма Самура", твърдят от световната централа.

"Винаги е предизвикателство да променяме нещата, за да напредваме и да обединяваме хората, за да вършим нещата по-добре. И след като се заехме с реформи във ФИФА бях наясно, че ще се изправя пред силна опозиция, особено от онези, които вече не могат да се възползват от безсрамна система, от която са част. Но затова бях избран и за мен ще има само един път – да се подобри и развие футбола в световен мащаб", каза Инфантино.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати