Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев на преговори за олимпиадата в България: Мисията е възможна!

Спорт

Кралев на преговори за олимпиадата в България: Мисията е възможна!

Шансовете на страната ни са големи

България напредва в преговорите за домакинството на Зимните младежки олимпийски игри през 2024. В Буенос Айрес българската делегация имаше едночасова среща с техническия екип на Международния олимпийски комитет (МОК), който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата.

Преговорите бяха водени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. В тях участие взеха още президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, вицепрезидентът Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и директорът на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ към ММС Виктория Славкова.

„След срещата двамата със Стефка Костадинова бяхме приети от президента на МОК Томас Бах, с когото също имахме възможност да продължим разговорите, започнати в София. По-късно делегацията ни проведе и работна среща с ръководството на ФИС (Международната Федерация по Ски), на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария“, съобщи в социалните мрежи спортният министър.

На следващия ден Кралев е имал и дълга среща с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента проф. Угюр Ерденер.

„От проведените до момента срещи и разговори в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро. Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024“, съобщи Красен Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Цецо Успех, стискам палци
10.10.2018 09:54 / Отговор
Весела Арнаудова Браво! Тези събития са много важни за промотиране на страната ни пред света.
10.10.2018 09:55 / Отговор
Иван Сапаревски Ако страната ни спечели домакинството, това би окуражило бизнес, политици и потребители в усилията да се справим с финансовите проблеми, стандарта на живот и безработицата. Някои промишлени сектори биха разчитали на работата, която ще трябва да се свърши по време на подготовката. Предполагам едно подобно домакинство би създало десетки хиляди работни места, а туристическа индустрия и ще засили позициите на България като една от най-посещаваните дестинации в света.
10.10.2018 10:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети