Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по борба

Спорт

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по борба

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по борба - Tribune.bg
Снимка:

От години не сме имали толкова много медали, коментира спортният министър

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по борба, което се проведе от 20 до 28 октомври в Будапеща.

В унгарската столица родните състезатели спечелиха четири медала – 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов, а страната ни се нареди на 6-о място в класирането по отличия. Световна титла за България донесе Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг), сребърни медали завоюваха Биляна Дудова (кат. до 57 кг) и класикът Кирил Милов (кат. до 97 кг), а бронз, също в класическия стил, спечели натурализираният арменец Айк Мнацаканян (кат. до 72 кг).

Плакети от министър Кралев получиха и старши треньорите на жените Петър Касабов и на класическия стил Армен Назарян, както и техните помощници.

„Благодаря на състезателите, треньорите, техните помощници и на ръководството на федерацията за добре свършената работа. От години не сме имали толкова много медали. Зарадвахте българите, които оцениха постиженията Ви. След успешното представяне и на Европейското първенство, борбата изпраща една добра година“, каза министър Кралев.

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, треньорите и състезателите благодариха на министъра за подкрепата, която оказва на тяхната федерация.

„Искам да изкажа благодарности към Вас и към Министерството на младежта и спорта за подкрепата и доверието, което ни гласувате. Каквото поискахме, ни осигурихте. Имахме лагери на „Спорт палас“, на Белмекен, в Япония. Надявам се и в бъдеще да продължим да оправдаваме Вашето доверие“, обърна се към Кралев старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов.

На срещата в кабинета на министъра присъства и президентът на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети