Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Обновеният „Зимен дворец“ - ремонт за 5 млн., а искаха 50 при Орешарски (ГАЛЕРИЯ)

Спорт

Обновеният „Зимен дворец“ - ремонт за 5 млн., а искаха 50 при Орешарски (ГАЛЕРИЯ)

Министър Кралев: Създаването на по-добри условия дава тласък в развитието на зимните спортове

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев посетиха обновения „Зимен дворец“ в столицата. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г.

След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. 3 млн. лв. От тази сума са по договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна ефективност и 1 млн. лв. собствени средства на държавно дружество “Академика 2011”. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

„Ремонт за 5 милиона, а искаха 50 по време на правителството на Орешарски. За едни борци срещу корупцията го казвам“, заяви премиерът.

Министър-председателят и министър Кралев бяха посрещнати от Стоян Бъчваров, генерален секретар на Българската федерация по хокей и от Евгения Раданова, член на УС на Българската федерация по кънки, които изказаха своите благодарности към правителството за направеното за развитието на зимните спортове.

„Чрез създаването на по-добри условия за тренировки и състезания се дава тласък в развитието на зимните спортове. След извършения ремонт Зимният дворец е едно по-приветливо място - удобно за всички спортисти, треньори, родители и зрители, които ще го посещават”, заяви министър Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети