Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Олимпийските ни медалисти от Аржентина вече са на родна земя

Спорт

Олимпийските ни медалисти от Аржентина вече са на родна земя

Премиерът ще поздрави лично младите надежди

Много радост и гордост – това ни донесоха участниците в третите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Българският отбор вече е на родна земя, а според източници на Tribune.bg следващата седмица младите спортисти ще бъдат приети от премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. Министър-председателят ще ги поздрави лично за успехите.

България записа най-успешната си младежка олимпиада. Родните спортисти ни зарадваха с общо 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Така от 14 спорта при 7 страната ни бе отличена. В престижното състезание, което се организира от МОК за спортисти под 18 години, участват над 200 страни.

Атлетиката отново бе най-успешният спорт. Александра Начева завоюва титлата на троен скок, а Валентин Андреев взе среброто в състезанието на чук. Другите ни двама атлети също се представиха отлично. Яна Копчева зае призовото шесто място на гюле, а Веселин Живков бе най-бърз в третия финал на 200 м и стана 16-и в общото класиране.

Със златото на Александра и среброто на Валентин България вече има пълен комплект медали в леката атлетика в историята на младежките олимпийски игри.

През 2010 година на младежката олимпиада в Сингапур Георги Цонов ни зарадва с бронза на троен скок. Цонов бе и сред хората, които посрещнаха отбора в България на 21 октомври. Делегацията бе посрещната и от председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинов.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети