Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отпускат над 3 млн. лв. за изграждането на спортна зала в Кърджали

Спорт

Отпускат над 3 млн. лв. за изграждането на спортна зала в Кърджали

Отпускат над 3 млн. лв. за изграждането на спортна зала в Кърджали - Tribune.bg
Снимка:

Това е поредна стъпка от програмата на правителството за реновиране на спортната база в страната

Правителството отпусна 3 млн. и 663 хил. лв. за изграждането на нова спортна зала в Кърджали. Средствата се прибавят към бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г.

Те ще се използват за изграждането на многофункционално съоръжение, което да се използва за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол, футзал и др.

На партерно ниво ще бъдат разположени основната зала с игрално поле с размери 42 х 25 м., отговарящи на българските и международни нормативи за провеждане на спортни срещи по волейбол, баскетбол и футзал и трибуна с 940 седящи места. В залата ще има 8 съблекални, лекарски кабинет, конферентна зала, както и складове и обслужващи помещения. На втория етаж са предвидени още 2 тренировъчни зали, които могат да бъдат обединявани в една по-голяма зала при необходимост.

Осъществяването на проекта е поредна стъпка от програмата на правителството за изграждане и реновиране на спортната база в страната, в която за трите мандата на премиера Бойко Борисов са инвестирани над 350 млн. лв. Както е известно, през месец май тази година бе открит и реновираният стадион в Кърджали, чиято реконструкция възлиза на около 2 млн. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати