Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шефът на съдиите: Не приемам ултиматуми, няма да позволя назначаване на рефери от чужбина

Спорт

Шефът на съдиите: Не приемам ултиматуми, няма да позволя назначаване на рефери от чужбина

Шефът на съдиите: Не приемам ултиматуми, няма да позволя назначаване на рефери от чужбина - Tribune.bg
Снимка:

Йордан Сталев: Декларацията на Левски е меко казано несериозна

Съдии от чужбина няма да ръководят мачове в българското футболно първенство. Това заяви председателят на съдийската комисия към БФС Йордан Сталев в отговор на отвореното писмо на Левски срещу родните рефери.

„Сините“ поискаха никога повече Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов да не свирят мачове на отбора, тъй като са недоволни от неотсъдена дузпа и от жълти картони, „раздавани като бонбони“ в мача с Черно море.

Сталев обаче бе категоричен, че докато ръководи съдиите, няма да позволи нито назначаване на рефери от чужбина, нито да му се поставят ултиматуми от Левски или от други отбори.

„Стоянов ще бъде наказан за грешките си, но занапред отново ще свири мачове на сините“, уточни шефът на комисията.

Той призна, че Стоянов не е отсъдил дузпа за Левски, но посочи, че вината за отпадането от Купата на България е единствено в отбора. Също така даде примери, в които „сините“ са били облагодетелствани при грешки на реферите. Единият от тях е с неотсъдена дузпа за ЦСКА в последното дерби, което Левски спечели с 1:0.

Сталев смята, че тази година съдиите в България се справят по-добре от миналата година.

„Декларацията на Левски е меко казано несериозна и считам, че отпадането на отбора е тяхна вина. Някой от съдиите ли им е виновен за това, че водеха до 92-ата минута, или че не си вкараха дузпите. Наказателен удар за Левски срещу Черно море има. Ивайло Стоянов трябваше да отсъди такъв и това е причината да бъде изваден е от нарядите за следващия кръг, макар че предварително бе предвиден в него. Решението за колко време е на съдийската комисия, не смятам за необходимо да го споделям, вие сами ще видите“, допълни Сталев.

Източник: Новспорт


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети