Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. София ще е домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа

Спорт

София ще е домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа

София ще е домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа - Tribune.bg
Снимка:

Красен Кралев открива церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие церемонията по връчването на годишните спортни награди на Европейската комисия (ЕК) “Be Active Awards Gala”. Събитието ще се проведе на 17 октомври от 19 часа в Гранд хотел София, съобщават от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич избра именно българската столица за домакин на едно от най-престижните спортни събития в Европа. На церемонията по връчването на наградите ще присъстват организации от целия Европейски съюз, участвали с проекти в инициативата Европейска седмица на спорта. Еврокомисар Наврачич и министър Кралев ще наградят отличените в категориите „Местен герой“, „Работно място“ и „Образование“.

Инициативата на ЕК Европейска седмица на спорта #BeActive се утвърждава като работеща инициатива за популяризиране на физическата активност сред хората в цяла Европа. През 2018 г. #BeActive се проведе за четвърта поредна година в България и премина при голям интерес.

Тази година се осъществи и първата „Европейска нощ на спорта“, която привлече интереса на много граждани на София.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети