Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба през тази година

Свят

Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба през тази година

Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба през тази година - Tribune.bg

Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба тази година, включително четири кораба, въоръжени с крилати ракети "Калибър", заяви вчера руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Путин направи изявлението си по време на посещение в Санкт Петербург по повод Деня на военноморския флот. Президентът подчерта, че тази година руският флот вече е получил четири плавателни съда.

Обхватът на ракетите "Калибър" се изчислява на 1900 км, аналогично на американските ракети "Томахок". Те могат да избягват защитите, летейки на малка височина и през последните години бяха използвани на няколко пъти от руските сили за поразяване на цели в Сирия от кораби, разположени в Средиземно море.

Командващият руския черноморски флот Александър Мойсеев заяви, че неговите сили ще нараснат с шест нови кораба до края на годината, съобщава агенция "Интерфакс".

Вчера сутринта Путин присъства на голям военноморски парад по водите на Нева. В него участваха 39 кораба.

"Ще продължим да вземаме мерки за укрепване и развитие на нашия военноморски флот", подчерта президентът. Той отбеляза, че инфраструктурата на флота също се развива в съответствие със съвременните изисквания.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати