Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Алкохолни приключения - Военен прокурор и военен следовател в скандал

Закон и ред

Алкохолни приключения - Военен прокурор и военен следовател в скандал

Алкохолни приключения - Военен прокурор и военен следовател в скандал - Tribune.bg
Снимка:

Следователят стрелял по врата на сграда

В алкохолен скандал са се забъркали военен прокурор и военен следовател от Военноокръжна прокуратура – София. Историята е от 22 октомври. Тогава в заведение двамата си пийнали. После предизвикали скандал с други посетители на ресторанта на ул. „Цар Самуил“ в столицата.

При излизане пред заведението, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналалите вече помещението други хора е стрелял по метална врата на отсрещна стена.

След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР. При установяване на длъжността на предизвикалите скандала лица в нетрезво състояние (военни магистрати - офицери) е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател, които незабавно са извършили необходимите действия по разследването (оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели – очевидци).

Започнато е досъдебно производство, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство, за внасяне до Прокурорската колегия на ВСС на искания за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети