Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Близо 200 000 къса контрабандни цигари са иззети в три спецакции

Закон и ред

Близо 200 000 къса контрабандни цигари са иззети в три спецакции

Огромното нелегално количество спипано в три града

Огромно количество контрабандни цигари са иззети във Враца при специализирана операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от МВР. От гараж и автомобил, ползвани от 28-годишен жител на града, са иззети общо 100 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Мъжът е задържан.

46 340 къса цигари без бандерол, 12,3 кг нарязан тютюн и 12 400 лв. с неизяснен произход са открити от полицаи от Джебел при претърсване на таван, собственост на 52-годишен мъж. Контрабандната стока е иззета в хода на продължили полицейски действия след операция, стартирала на 22 октомври на територията на Кърджали. Тогава в паркиран автомобил на мъжа бяха намерени 100 кг листна маса тютюн, а в обитавано от него жилище в областния град 2220 къса цигари без акцизен бандерол. Общото количество иззети цигари в Кърджали и Джебел е 48 560 къса и 112,3 кг тютюн. Мъжът е задържан.

Солидно количество цигари и тютюн са иззети и при акция в Пазарджик. Полицаи извършили проверка в къща в Ракитово, собственост от 53-годишен мъж. В помещение, обособено за съхранение на дърва, и в обор открили близо 50 000 къса с цигари и над 17 килограма сух нарязан тютюн. Цялата открита стока е иззета, а притежателят й - задържан в ареста. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати