Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цацаров за убийството в Русе: Политически рейтинг не се прави върху трупове

Закон и ред

Цацаров за убийството в Русе: Политически рейтинг не се прави върху трупове

Цацаров за убийството в Русе: Политически рейтинг не се прави върху трупове - Tribune.bg
Снимка:

Основната версия, по която се работи, е спонтанно нападение

Политически рейтинг не се прави върху трупове. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод инсинуациите с убийството на Виктори Маринова в Русе.

„Станахме свидетели на един преднамерен или непреднамерен сценарий, че в България се убиват журналисти, заради разследващата им дейност. Този сценарий не издържа. Победи истината. Но този сценарий ще се повтаря отново и отново, той има своите политически измерения. Всички се наслушахме не само на професионални и непрофесионални коментари, но и на всякакъв вид инсинуации. Политически рейтинг не се прави върху трупове“, коментира е Цацаров пред Нова ТВ .

По думите му бързото разкриване на случая се дължи на професионалната работа на хората, ангажирани с него.

Основната версия за убийството на Виктория Маринова в Русе, по която се работи, е спонтанно нападение.

„В началото версиите бяха три – и спонтанно нападение, и поръчано, както и за нападение, което е пряк резултат от журналистическа дейност. Тази последна хипотеза досега не намира опора в доказателствата. Нито втората. Работи се основно по версията за спонтанно нападение, извършено от Северин“, обясни Цацаров.

Грубо и брутално нападение под влияние на алкохол с цел сексуално посегателство – така главният прокурор описа жестокото убийство.

При разпита в Германия Северин не е отрекъл за убийството, но обясненията са му били частични, като отрича сексуално насилие.

 

„Не бих казал, че обясненията му кореспондират със събраните до момента доказателства, но разпитите ще продължат в Русе“, заяви още Цацаров.  

 

 

 


Коментари (1)

Кирил Абсолютно прав
16.10.2018 12:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още