Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цветанов за акцията в ДАБЧ: Имаме нулева толерантност към всякакви корупционни практики

Закон и ред

Цветанов за акцията в ДАБЧ: Имаме нулева толерантност към всякакви корупционни практики

Цветанов за акцията в ДАБЧ: Имаме нулева толерантност към всякакви корупционни практики - Tribune.bg
Снимка:

Държавата се бори с всяко действие, което уронва престижа на институциите, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

„Убеден съм, че това, което предприемат компетентните органи, е да покажат, че имаме нулева толерантност към всеки един, който заеме определена отговорна позиция и влиза в някакви схеми, които биха могли да уронват престижа на институциите и същевременно да компрометират процедура за всички тези, които трябва действително да получават българско гражданство“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод на акцията на прокуратурата в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Цветанов обясни, че не може да коментира в подробности, преди да са официално оповестени събраните доказателства по случая. „Проявяваме изключително голяма подкрепа към подобни действия, за да може действително държавата да покаже, че се бори с всяко едно явление, което уронва престижа на институциите“, категоричен беше Цветан Цветанов. И допълни, че се реагира веднага на подобни практики.

„Подкрепяме всяко едно действия на органи и институции, които се борят с корупцията. Подкрепяме и всяко едно кадрово решение, което води до по-добра работа", добави Цветанов.

"Обединени патриоти трябва да решат вътрешните си проблеми. Имаме нужда от една още по-силна политическа воля, за да продължим да изпълняваме управленската си програма и ангажименти. Ако има нужда, ще свикаме коалиционен съвет по темата за кадровите решения. Трябва да има споделена отговорност в коалицията. Днешните действия на компетентните органи трябва да бъдат подкрепени и от Обединени патриоти, и от ГЕРБ. Трябва да гарантираме на органите, че им оказваме пълна подкрепа", добави той. И призова да се отчитат добрите неща, които се случват в държавата.

„Вчера имаше извънредно заседание на Министерски съвет. На него беше приет проектобюджета за 2019 година. Самият факт, че имаме повече възможности за преразпределение на БВП, който ще бъде 116 милиона лева и самите възможности, които се предоставят за дадените секторни политики, ни дава възможност догодина разходите, които да направи бюджетът да бъдат около 5,5 милиарда и също така дефицитът да запази едни балансирани нива около 0,5“, обясни Цветанов.

По думите му изпълнението на управленската програма, както за увеличаване доходите на българските граждани, така също и за съответните секторни политики – социална политика, образование, които са един сериозен ангажимент на днешното парламентарно мнозинство и правителството на Бойко Борисов 3, вървят по план.

„Българските граждани достатъчно добре разбират какви са политиките, които сме поели като ангажимент, какви са резултатите, които отчитаме от съвместната ни работа с коалиционното управление, което има днес и съм убеден, че във времето няма как БСП да бъде алтернатива“, категоричен беше Цветанов.

„Не може в една „Визия за България“ да няма строителство, не може здравеопазването да ти бъде модел отпреди десетилетия, а ние говорим за здравноосигурителни модели. Това, което е в развитите демокрации и в развитите здравни системи, които има в Европа и в Света“, допълни той.

"Мога категорично да заявя, че държавата е много по-силна от всеки, който иска да я разклати“, каза още Цветанов.

Автор: Андреа Драганова


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети