Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Из свидетелските показания - Иванчева карала инвеститори да правят дарения

Закон и ред

Из свидетелските показания - Иванчева карала инвеститори да правят дарения

Из свидетелските показания - Иванчева карала инвеститори да правят дарения - Tribune.bg
Снимка:

Доброволно ли се прави ограда на спортна площадка, при условия, че това не ми е работа, попита инвеститор

Строителни предприемачи бяха разпитани в Специализирания наказателен съд по делото срещу бившия кмет на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева.
Свидетели разказаха, че са били принудени да изграждат детски и спортни площадки в района, за да нямат проблеми със строителството на сградите им, лично Иванчева ги карала да правят дарения на общината, за да придвижи спрените им преписки, съобщава bTV.

„Вие как мислите? Доброволно ли се прави ограда на спортна площадка, при условия, че това не ми е работа? Принуден съм бил. И всеки в „Младост” е бил принуден да изгради нещо”, заяви инвеститорът Бойко Дерменджиев.

Дерменджиев обясни, че имал няколко срещи с Иванчева. "Бях инвестирал 12 000 лв., а преписката ми не беше придвижена. Това стана едва след ареста на Иванчева", разказа инвеститорът, цитиран от Труд.

Той обясни, че е започнал строеж, а на запис от охранителни камери се виждало как Иванчева и Биляна Петрова влизат в имота му с личния автомобил на Петрова през нощта. Пред охранителите казали, че са кметицата и заместничката й и можело да правят каквото поискат.

"Уговорихме среща, за да обсъдим дарението, а в общината беше извикала свидетели и ми връчи заповед за спиране на строежа", каза Дерменджиев.

Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са обвинени във вземане на подкуп в особено големи размери. Те бяха арестувани заедно с бившия кмет на район Младост Петко Дюлгеров с рекордна сума, дадена от строителен предприемач.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати