Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Криминален психолог: Не вярвам да има съучастие в убийството на Виктория

Закон и ред

Криминален психолог: Не вярвам да има съучастие в убийството на Виктория

Криминален психолог: Не вярвам да има съучастие в убийството на Виктория - Tribune.bg
Снимка:

В 99% от случаите, когато става дума за такова деяние, извършителите са вменяеми

"Трудно ми е да повярвам, че има подбудителство, че има съучастие в самото деяние. В огромен процент от случаите, когато става дума за такова деяние, то обикновено е дело на един човек, воден от собствения си нагон и импулс. 99% от тези хора са вменяеми”. Така криминалният психолог Росен Йорданов коментира убийството на Виктория Маринова в ефира на NOVA телевизия.

Бившият заместник-директор на Института по психология към МВР разказа, че в кариерата си се е натъквал на удивителни случаи. „На хора толкова приятни за околните, спокойни, а са способни да извършат неочаквани за тях неща. Всеки е способен да го извърши, зависи в какъв момент и в какво състояние е изпаднал”, обясни Йорданов.

„Думата психопат ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен респект към нормите, правилата. Това е неспособност да удържаш собствените си желания в обществено приемливите коловози”, коментира Йорданов. „Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, влияния. Силно се съмнявам, че подобен тип характери ще изчезнат от обществото”.


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети