Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Криминален психолог: Не вярвам да има съучастие в убийството на Виктория

Закон и ред

Криминален психолог: Не вярвам да има съучастие в убийството на Виктория

Снимка:

В 99% от случаите, когато става дума за такова деяние, извършителите са вменяеми

"Трудно ми е да повярвам, че има подбудителство, че има съучастие в самото деяние. В огромен процент от случаите, когато става дума за такова деяние, то обикновено е дело на един човек, воден от собствения си нагон и импулс. 99% от тези хора са вменяеми”. Така криминалният психолог Росен Йорданов коментира убийството на Виктория Маринова в ефира на NOVA телевизия.

Бившият заместник-директор на Института по психология към МВР разказа, че в кариерата си се е натъквал на удивителни случаи. „На хора толкова приятни за околните, спокойни, а са способни да извършат неочаквани за тях неща. Всеки е способен да го извърши, зависи в какъв момент и в какво състояние е изпаднал”, обясни Йорданов.

„Думата психопат ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен респект към нормите, правилата. Това е неспособност да удържаш собствените си желания в обществено приемливите коловози”, коментира Йорданов. „Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, влияния. Силно се съмнявам, че подобен тип характери ще изчезнат от обществото”.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема