Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Младен Маринов: Акцията в ДАБЧ беше успешна и без грам изтичане на информация

Закон и ред

Младен Маринов: Акцията в ДАБЧ беше успешна и без грам изтичане на информация

Младен Маринов: Акцията в ДАБЧ беше успешна и без грам изтичане на информация - Tribune.bg
Снимка:

Доказателствата за убийството на Виктория Маринова са категорични, заяви вътрешният министър

Акцията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) е била напълно успешна и без грам изтичане на информация по време на разследването. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ.

Днес Специализираният наказателен съд остави в ареста Петър Харалампиев, председател на ДАБЧ, както и още двама души, сочени за част от престъпна схема. Харалампиев е обвинен в ръководене на организирана престъпна група, подкуп и търговия с влияние. В съдебната зала от държавното обвинение заявиха, че Харалампиев е получил няколко подкупа за удостоверение за български паспорт, като в единия от случаите е взел 5000 евро, а в останалите – по 350 евро.

Маринов уточни, че при по-особените случаи се правят съответните екипи и това се прави с цел да се намали изтичането на информация и да се запазят в тайна методите, с които се работи. И това е показателно, защото бяха извършени множество арести на територията на цялата страна, допълни вътрешният министър.

Маринов коментира и разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. По думите му, доказателствата са категорични и неопровержими. Обвиняем за убийството е Северин Красимиров, който в момента е в ареста.

„Екипната работа в МВР показа, че когато се работи така се получават резултати. Институтът по криминалистика беше основният, тъй като много важна роля изигра изолирането на ДНК-профил, бързото изследване и бързата експертиза и доказателство, че Северин е авторът“, обясни вътрешният министър.

Маринов каза още, че продължава издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви чрез международно сътрудничество, но към момента няма резултат. Пуснати са за издирване от Интерпол и Европол.

Вътрешният министър обърна внимание и на подобрените условия в системата на МВР. По думите му, в момента има повече влизащи, отколкото напускащи системата.
„През последните година и половина - две условията са се подобрили, направило се е много по отношение на обезпечаването и заплатите в МВР“, заяви вътрешният министър.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати