Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пандизчия иска 50 000 обезщетение, липсвали му културни мероприятия зад решетките

Закон и ред

Пандизчия иска 50 000 обезщетение, липсвали му културни мероприятия зад решетките

Пандизчия иска 50 000 обезщетение, липсвали му културни мероприятия зад решетките - Tribune.bg
Снимка:

Шах, табла, вестници, книги, карти и телевизия не му стигнали

Осъденият на доживотен затвор Назъм Азис завел искове на обща стойност 50 000 лева към държавни институции. Причината- липсвали му културни и информационни мероприятия зад решетките, освен това не бил доволен от администрацията, съобщава Darik.

Мъжът, осъден за убийство има претенция за 10 000 лева от Министерството на правосъдието, и по-конкретно от ареста в Хасково и затворите в Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, където е пребивавал за различни периоди. От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ пък искал още 40 000 лева заради нечовешко и унизително отношение от администрациите.

Лишеният от свобода твърди, че тези обстоятелства са станали причина да преживее гняв, яд, безсъние, болка, дискомфорт, загуба на вяра в държавността, загуба на развитие, нежелание за живот.

От представените пред Административния съд в Пазарджик документи обаче е видно, че са му предоставяни вестници, имал е достъп до книги от библиотеките на местата за лишаване от свобода. Можел е също така да си пазарува от затворническата лавка. В Стара Загора имал и достъп до кабелна телевизия. В общите мероприятия обаче не можел да участва, тъй като е осъден на доживотен затвор. В Пазарджик пък му позволявали да посещава клуба по интереси и да играе шах, табла, карти.

С тези мотиви съдия Георги Видев отхвърли исковете като неоснователни. Лишеният от свобода е осъден да плати разноските по делото, както и по 100 лева на ресорните министерство и дирекция.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още