Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прогноза на адвокат: Викторио ще получи 30 години затвор за двойното убийство

Закон и ред

Прогноза на адвокат: Викторио ще получи 30 години затвор за двойното убийство

Снимка:

Защитата му ще търси облекчение на присъдата, смята Марин Марковски

Викторио Александров, който е обвинен за убийството на приятелката си Дарина и едногодишното им дете, ще получи 30 години затвор. Тази прогноза направи адвокатът Марин Марковски пред NOVA телевизия.

Марковски направи прогнозата за 30-годишна присъда, тъй като законът дава правото, когато обвиненият признае вината си, присъдата да се намали с 1/3.

По принцип за обвинението на Викторио се предвижда доживотен затвор без или със замяна. Признаването на написаното в обвинителния акт може да намали наказанието.

Марковски нарече обясненията му, че не помни нищо от случилото се "примитивна форма на защита". "Това са излишни примитивни опити да се отърве", смята адвокатът. Според него защитата на Викторио ще се опита да търси облекчение на присъдата по линия и на това, че убийството е предизвикано при силно раздразнение.

"Твърдението, че убийците се разкайват не е вярно. Разговарял съм с полицаи, които охраняват тези, които изтърпяват доживотна присъда. Те ми разказват, че се държат спокойно, хранят се, живеят си. Точно начинът им на живот показва, че не се разкайват. Затова те се наричат морално луди", обясни адвокатът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема