Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Убитата Дарина не е подавала сигнал в полицията срещу Викторио

Закон и ред

Убитата Дарина не е подавала сигнал в полицията срещу Викторио

Снимка:

Униформените били на метри от убиеца, не успели да установят контакт с него

„Нямаме данни жертвата или родителите ѝ да са подавали сигнали срещу него“. Така коментира вътрешният министър Младен Маринов бруталното убийство на 23-годишната Дарина и едногодишното ѝ момиченце. Младата жена беше простреляна снощи в столичния квартал „Надежда“. След фаталната стрелба 26-годишният Викторио Александров взе момиченцето и избяга с детето, което по-късно също уби.

Мотивите за престъплението все още се изясняват, коментира министърът на вътрешните работи. Той потвърди, че извършителят на престъплението е подал само преди дни сигнал срещу майката на детето си.

26-годишният мъж и приятелката му Дарина живеели заедно от година и половина. След семеен скандал, станал преди седмица, Викторио се изнесъл и започнал да подава сигнали в полицията срещу нея. В един от тях се оплаква, че вече не го наричала "мило" и му говорела по име, за да го травмира. Така майката на детето му упражнявала психичен тормоз срещу него, смятал Викторио.

По думите на вътрешния министър извършителят на престъплението в кв. „Надежда“ е открит на изхода на града в началото на магистрала „Хемус“. Ръководителят на силовото ведомство уточни, че полицаите са се насочили към района по сигнал, били са близо до преследвания, но не са успели да установят контакт с него. Заподозреният е произвел изстрели, след това претърсващите района са намерили него и момиченцето.

„Направихме всичко възможно да спасим детето, но за съжаление то не успя да оцелее“, посочи министърът.

За местонахождението на бащата и дъщерята е сигнализирал таксиметров шофьор, съобщиха властите. Викторио отвлякъл такси след убийството на жената и заплашил шофьора, за да го закара до Благоевград. По-късно променя решението си и слиза в безлюдна местност край Долни Богров. Александров уведомява шофьора на таксито, че ще се самоубие и водачът трябва да вземе детето. После отново размисля и отнася дъщеря си със себе си. Детето е простреляно в окото.

„Това е едно разтърсващо престъпление“, допълни Маринов. „Нямам обяснение какъв човек трябва да си, за да посегнеш на едногодишно момиченце, което е и твое дете", каза още министърът.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема