Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. В Белград е застрелян адвокат, защитавал експрезидента Милошевич пред трибунала в Хага

Закон и ред

В Белград е застрелян адвокат, защитавал експрезидента Милошевич пред трибунала в Хага

Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия

Известният белградски адвокат Драгослав Миша Огнянович е бил застрелян снощи на прага на дома си в квартал Нови Белград. Тежко ранен е 26-годишният син на адвоката, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на полицията и на сръбския в. "Блиц". 

Нападението е извършено в 19,30 ч. Петдесет и седем годишният Огнянович е бил убит, докато със сина си вървял към входа на дома си. Синът е ранен в дясната ръка, посочи в комюнике МВР. 

Полицията работи по случая. Целият квартал е отцепен, проверяват се излизащите от него автомобили. Навсякъде има полицейски патрули, посочва ТАСС.
Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. В последните години кариерата му беше много успешна. Сръбски медии отбелязват, че той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления, а в последните години е представлявал един от водачите на престъпен клан, Лука Бойович.

Сръбският "Блиц" съобщава, че в последните няколко месеца в Белград са били убити няколко приятели на Бойович. По сведения на вестника това е свързано с войната между престъпни кланове, занимаващи се с разпространение на наркотици. Допуска се, че адвокатът може да е станал жертва на такава конфронтация.
Милошевич почина в затвора на Хагския трибунал през 2006 г., преди да има съдебно решение по делото му.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив