Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Властите сигурни за убиеца на Виктория – имат свидетел и 100% ДНК

Закон и ред

Властите сигурни за убиеца на Виктория – имат свидетел и 100% ДНК

Снимка:

Борисов: Само за 3 дни прочетох чудовищни неща за България – неверни!

Официално – Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г., е убиецът на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Престъплението е извършено спонтанно и по всяка вероятност – под влиянието на голямо количество алкохол. Това стана ясно от брифинг в Министерски съвет на премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

21-годишният убиец Северин е криминален от 10-годишен, когато бил заловен за кражба на цветни метали. След това няма данни за извършени престъпления.

Властите разполагат с преки доказателства, свързващи задържания както с жертвата, така и с местопрестъплението. Намерена е и негова ДНК върху трупа на Виктория.

Няма данни убийството да е свързано с работата на журналистката.

Премиерът Борисов отправи остри критики за начина, по който беше интерпретирано убийството и натиска върху разследващите.

„Натискът, който беше приложен към държавните органи тези дни, въпреки че изрично помолихме за няколко дни. Това можеше да предизвика укриване на вещи, извършител. Днес нямаше да има за какво да си говорим. Укриваше се, сменяше адреси в 3 провинции, обявяване на нещо по разследването можеше да е голям проблем“, каза премиерът.

Борисов изрази разочарование, че българи умишлено са направили така, че да се говори зле за страната ни.

„Очерняше се България по най-гаден начин. И се радваха като се говори лошо в чуждите медии. Само 3 дни дни прочетох чудовищни неща, сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли към Брюксел и САЩ. По начало се знаеше, че има ДНК, разследвали сте поръчкови убийства, знаете че тогава не се оставя ДНК по жертвата“, подчерта премиерът и заяви на журналистите, че те не са четвърта, а първа власт.

„Дръжте се отговорно!“, призова той медиите.

Борисов е разочарован и от реториката на някои от колегите си в Брюксел.

„Знам, че доста хора ни гледат, но аз умишлено не разговарях с тях. Много внимателно четох всички изказвания и ще си имам сериозни разговори в ЕНП, когато ида там“, заяви министър-председателят.

Той не спести похвала за бързата работа на разследващите.

„Всички работеха не на 100, а на 1000%. Бях забранил на Маринов да се връща в София без да е разкрил убийството“, подчерта Борисов.  


Коментари (1)

Мето Дано това е истинския убиец и дано си понесе заслуженото наказание!
10.10.2018 10:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема