Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заподозреният за убийството в Благоевград се барикадира и самоуби в Бараково

Закон и ред

Заподозреният за убийството в Благоевград се барикадира и самоуби в Бараково

Mащабна полицейска акция се проведе в село Бараково по залавянето на заподозрения в убийството на 58-годишната жена от Благоевград, огласи преди минути на брифинг областният директор на МВР Николай Хаджиев. 

Полицията е претърсила няколко адреса, на които е имало данни, че може да се укрива основният заподозрян за убийството. Последният е бил в с. Бараково - в къщата на двама братя, които често идвали в имота на баща си. Местни твърдят, че са чули изстрели по време на полицейската операция. По време на спецакцията заподозреният за престъплението е бил открит мъртъв, а до него е имало пушка. Става въпрос за самоубийство, твърдят източници на полицията. 

Убиха жена в Благоевград

Николай Хаджиев обясни:

"Предвид данните, че лицето е въоръжено, се наложи пристигането на специализирана група за тактически действия от Главна дирекция "Национална полиция". Беше щурмувана тактически къщата, където се е укривало лицето, като е установено, че същият е с огнестрелна рана в главата и до него има пушка двуцевка. Има двама братя, които обитават адреса. По техни данни лицето е дошло в полунощ тук, носил е оръжие, бил е маскиран с перука и се е укрил в една от стаите".

Самоубилият се е най-вероятният извършител на жестокото убийство на жената в Благоевград. Мъжът е с тежко криминално минало. Основният заподозрян в убийството на 58-годишната собственичка на едно от най-известните заведения в града, е известен на полицията рецидивист, който е лежал в затвора за изнасилване. Преди дни той е пребил дъщерята на жертвата, с която живеел на семейни начала. От тогава мъжът е обявен за издирване, а полицията е предприела всички мерки по недопускане на излизането му от страната. 

Много хора от криминалния контингент в момента са задържани и се разпитват в полицията.  

Органите на реда в града извършваха масирани проверки на всички автомобили и хора, влизащи и излизащи от града, заради жестокото убийство тази нощ. 

Жестокото убийство на жената беше извършено тази нощ малко след 01.00 часа. Окървавеното ѝ тяло беше открито на площадката след входната врата на жилищен блок в квартал „Струмско“, където е живяла жертвата.

Районът бе отцепен, води се разследване на обстоятелствата около тежкия инцидент.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив