Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ботев Пловдив би ЦСКА и е на финал за Купата на България

Спорт

Ботев Пловдив би ЦСКА и е на финал за Купата на България

Ботев Пловдив би ЦСКА и е на финал за Купата на България - Tribune.bg

Колежа полудя след 2:0 за "жълто-черните"

Ботев Пловдив е на финал след перфектен реванш срещу ЦСКА и нов успех над "червените", този път с 2:0 на препълнения стадион "Христо Ботев". С общ резултат 3:0 тимът на Душан Керкез си осигури спор за трофея срещу Лудогорец, който има комфортна преднина от 4:0 над Хебър след първата среща в Разград. За "канарчетата" това е първи финал от 2019 година, когато загубиха от Локомотив Пд с 0:1 на националния стадион "Васил Левски".

В 3-тата минута Антонио Перейра извърши нарушение не много далеч от наказателното поле на домакините. Тибо Вион пробва късмета си с директен удар към вратата на Хидайет Ханкич, но над напречната греда.

Секунди по-късно „канарчетата“ излязоха напред в резултата. Мохамед Брахими разгърна бърза контраатака. Той подаде към Мартин Секулич, който бе с гръб към вратата, но успя да изведе Ивелин Попов сам срещу Густаво Бусато. Капитанът на Ботев насочи топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата.

В 7-ата минута ЦСКА за малко да получи втори гол. Пловдивчани изпълниха със замисъл статично положение. Ивелин Попов беше сам в наказателното поле и успя да отклони с глава към Секулич. Нападателят се размина с топката, тъй като бе добре блокиран от Тибо Вион.

В 37-ата минута ЦСКА създаде най-добрия си голов шанс от началото на срещата. Атаката тръгна пред наказателното поле на „червените“. Матиас Фаетон беше изведен отляво. Той съумя да преодолее Йонас Там и намери на чиста позиция Тобиас Хайнц. Последва удар, който беше отразен от Ханкич. Брилянтно спасяване от страна на вратаря на Ботев. Стражът беше тестван и след изпълнението на ъгловия удар. ЦСКА разигра добре. Фаетон стреля от дъгата, но отново Ханкич спаси.

Минута по-късно Хайнц се пребори за топката в наказателното поле на Ботев и дори отправи удар от малък ъгъл. Топката срещна левия страничен стълб и излезе в аут.

Втората част продължи да впечатлява с динамика, а атаките се редяха и към двете врати. Гостите опитваха да се върнат по най-бързия начин в мача, но отбраната на "канарчетата" бе стабилна. На два пъти по перфектен начин се намесваше Йонас Там.

В 59-ата минута продължителна атака на Ботев завърши с удар на Перейра, който бе париран от Бусато. Веднага след това Стамен Белчев хвърли в игра Данило Асприля, заменил Тобиас Хайнц, а Амос Юга, заплашен от изгонване, напусна за сметка на Станислав Шопов.

В 68-ата минута Ханкич напусна вратата си, за да спре Асприля, изчиствайки топката с плонж, при който пострада футболиста на ЦСКА. Гостите претендираха за червен картон на вратаря, но реферът Волен Чинков даде знак, че няма нарушение на правилата. 

Пет минути по-късно Укаки се озова сам срещу Бусато, но последвалият му удар попадна право в тялото на бразилския страж.

И все пак стадион "Христо Ботев" избухна повторно след гола на Ивелин Попов. В 82-ата минута резервата на "канарчетата" Дилан Мертенс разстреля бразилеца с удар извън наказателното поле за 2:0. И с попадението на нидерландеца бе сложена точка на спора, тъй като за знаменит обрат ЦСКА нито имаше време, нито сили


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети