Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Грозна манипулация на bTV

Спорт

Грозна манипулация на bTV

Грозна манипулация на bTV - Tribune.bg

Опитаха се да вкарат Георги Глушков в конфликт на интереси

Странен репортаж беше водеща новина на спорта по bTV вчера. Повод е сигнал на депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова, заподозряла конфликт на интереси при служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. Не установила, а заподозряла! В резултат, на което bTV опита да внуши, че легендата на българския и световен спорт е в конфликт на интереси, защото не е отписан от търговския регистър като президент на Българската федерация по баскетбол. Но по закон в срок от един месец след встъпването му в длъжност като министър той трябва да подаде заявление, че напуска. Подчертаваме - не да го отпишат от регистъра, а да подаде заявление. Този срок изтича на 9 май 2024 г. Но в репортажа се казва, че той трябва да бъде отписан от поста до тази дата. Това не е вярно!

"Министър Георги Глушков е подал всички необходими заявления до всички дружества, в които като спортен човек членува и може да е в конфликт на интереси. Срокът декларациите да бъдат предадени до съответните държавни институции е 9 май 2024 г. и той ще бъде спазен", отговарят точно и ясно от Министерството на младежта и спорта.

И опитът за внушение срещу една от легендите на българския спорт е обиден.

Ако трябва да се замислим малко по-дълбоко, логично е човек, назначен за спортен министър да бъде обвързан със спорта. И това винаги е било публично. До вчера Георги Глушков беше президент на Българската федерация по баскетбол. И е направил всичко, което трябва, за да престане да бъде такъв, след като стане спортен министър. За което законът задава съответните срокове.

Нека напомним, че служебен министър стана президентът не само на българската, но и на Европейската федерация по модерен петобой Андрей Кузманов. Който дори не си направи труда да подаде необходимите документи за отписването си в срок. За което NOVSPORT.COM писа на два пъти. Но тогава bTV по неясни причини не прояви интерес към темата.

Не сме чули БТВ да пита служебния министър Весела Лечева дали си е подала декларациите за отписване като председател на Българската федерация по спортна стрелба.

Което Глушков е направил и това ясно бе показано дори във вчерашния репортаж. Тоест новината е, че няма новина. Но има репортаж и то водещ по bTV.

Не сме чули bTV да пита така настойчиво за офшорните фирми, от които още не излязъл новоизпеченият варненски кмет Благомир Коцев.

Манипулацията срещу един от най-обичаните спортисти и честни деятели на българския спорт – Георги Глушков няма да сработи! Защото просто не е вярна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети