Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. "Опенхаймер" с отличие и на наградите на SAG

Life

"Опенхаймер" с отличие и на наградите на SAG

Опенхаймер с отличие и на наградите на SAG - Tribune.bg
Снимка:

"Опенхаймер" получи главното отличие на наградите на Гилдията на филмовите актьори (SAG) на 24 февруари.

В исторически план наградата SAG е силна заявка за "Оскар" и превръща "Опенхаймер" в сериозен фаворит за най-добър филм, предаде АФП.

Епичната драма на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба взе и наградите за най-добър актьор за Силиан Мърфи, който играе титулярния учен, и за най-добър поддържащ актьор за Робърт Дауни-Джуниър, пресъздаващ неговия ожесточен съперник.

"Благодаря ви за поканата да участвам истински в създаването на този страшно важен филм", каза Кенет Брана, говорейки от името на актьорския състав.

Настроението на галавечерята беше празнично, тъй като членовете на SAG-AFTRA - профсъюзът, който представлява около 120 000 изпълнители, включително звезди от А-листата - се събраха в голям брой за първи път след края на стачката през ноември.

Брана припомни как актьорите от филма са напуснали лондонската премиера през юли миналата година, когато е щяло да започне спирането на работата.

В крайна сметка гилдията извоюва своите условия, включително по-добро заплащане и защита срещу изкуствен интелект (ИИ) от студиата, включително Disney и Netflix.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати